Fellőttük a változás fáját a kozmikus űrbe a Budapesti Közösségi Térben

Bevezető: 
A Zöld híd nevű program sok meglepetést okozott a résztvevőknek. „Egyáltalán nem erre számítottam, de ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam” – nyilatkozta egy résztvevő.

A program alapja egy interaktív beszélgetés volt a tudatosságról és Földünk védelméről. Mint kiderült, ehhez szükség van egyfajta önismeretre, így a környezetvédelmi témákat öntudatot erősítő feladatokkal színesítettük. A moderátor Györke Tímea volt, a Földbárka Egyesülettől, Simon Szilvia felelt a lelki feltöltődésért és Mohl Mariannak köszönhettük a virágcsalán magokat.

Az első feladat során olyan képeket kellett kiválasztanunk, amik a legjobban megérintettek minket, majd ezek alapján csoportokat alkottunk. A csoportok azt a feladatot kapták, hogy hozzanak létre egy olyan élő szobrot, ami megmutatja hogyan állnak a környezetvédelem témájához. Hál’ istennek mindegyik csoport pozitív kisugárzású szobrokat alkotott. Ezután körbe ültünk és beszélgetni kezdtünk. A beszélgetés során kiderült, hogy legtöbbször azok érzik azt, hogy nem tesznek eleget és van bűntudatuk, akik foglalkoznak a témával. Párokba rendeződtünk és elmondtuk, mivel szoktuk magunkat ostorozni, majd körbeültünk és jelképesen beledobtuk ezeket a gondolatokat egy képzeletbeli tűzbe, ezzel elengedve őket. Hogy ellensúlyozzuk a bennünk rejlő negativitást, papírra vetettük, hogy mit szeretünk magunkban és a környezetben. Ezekkel a pozitív gondolatokkal alkottuk meg a változás fáját, ami szerintünk a megoldás kulcsát képezi jelenlegi helyzetünkre.

Levezetésként elültettünk pár virágcsalán magot, hogy amikor a növényre pillantunk, eszünkbe jusson az, amit ez az esemény elindított bennünk. Ez volt az első, de nem az utolsó alkalom, így ha kedvet kaptál, legközelebb csatlakozhatsz hozzánk.

(Niks)