KORCSOLYÁZZUNK ÁBRISÉRT! AVAGY EGY JÓTÉKONY ESEMÉNY KULISSZATITKAI

Bevezető: 
Béry-Januskó Ábris egy három éves, SMA-val élő harcos kisfiú. Az ő megsegítésére szeret-tünk volna egy jótékony korcsolyázást szervezni, ami aztán minden várakozásunkat felülmúlta.

A program 2020.01.18.-án történt 17:00-tól 21:00-ig. Nagyon sok előkészület volt a jótékonysági nappal kapcsolatban. Mi körülbelül 2019. februárja óta szerveztük az eseményt. De kezdjük is az elejéről. Először is fel kellett keresnünk a Tatabányai Műjégpálya létesítményvezetőjét, Moravcsik-Fecskés Orsolyát, hogy szeretnénk csinálni egy jótékonysági programot. Ő egyből a kezdeményezés mellé állt. Ezt követően Tatabánya Megyei jogú város akkori Alpolgármester Asszonyát (John Katalint) kerestük fel, hogy anyagi támogatást kérjünk a várostól a program megvalósításához, melyet meg is kaptunk. Pár nappal később felkerestük Bencsik János Országgyűlési Képviselő Urat és elmondtuk neki ötletünket. Ő is mindenben segített nekünk és ott volt a jótékonysági napon is.

A program lebonyolításához szükségünk volt egy alapítványra, itt a Peron Music Tehetséggondozó Alapítványt kértük meg, hogy segítsen nekünk. Sokat gondolkodtunk, hogy mik legyenek az este programjai, és körülbelül szeptember végére sikerült kitalálnunk mindent. Úgy gondoltuk, hogy a koncerteknek adjuk a fő hangsúlyt, de itt egyből egy problémába is ütköztünk, hogy honnan lesz színpadunk és hangosításunk. Szerencsére Orsi tudott nekünk segíteni a színpadban, így megoldottuk egy külsős céggel. A hangosítást egy ott dolgozó ember végezte, Hegyi Nándor.

Utána gondolkodtunk, hogy a koncertek mellett még milyen programok legyenek, mert a koncertet általában a tinédzserek és a felnőttek szokták élvezni. Arra gondoltunk, hogy legyen arcfestés és csillámtetoválás a kicsiknek. A fellépőkön is elkezdtünk gondolkodni, hiszen már közeledett az esemény, végül november végére sikerült mindenkivel lebeszélnünk. Így fellépett a jégpálya színpadán a Bárdos László Gimnázium kamarakórusa, Molnár Dominik, Molnár Lilien, a JMP zenekar, Pápai Joci és DJ Makszim. Pap Nóra sajnos lebetegedett így nem tudott fellépni.

Ezután nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan legyen a beléptetés. Szerettük volna az egész összeget odaadni Ábrisnak, így úgy döntöttünk, hogy adománygyűjtő dobozokba dobják bele a vendégek a belépőjegy árát, illetve a korcsolyabérlésnél és a tombolánál is ugyanígy jártunk el. Szerettünk volna tombolákat is összeállítani ezért megkerestük az ország különböző cégeit, hogy egy kis repi ajándékkal/tombola ajándékkal járuljanak hozzá a rendezvényhez. Szerencsére sok cég mellénk állt és segített nekünk, akár ajándékcsomagokkal, belépőjegyekkel vagy ajándékutalványokkal. A vendégeknek karszalaggal is kedveskedünk. Esténként e-maileket küldtünk a sajtónak, hogy szeretnénk elmenni és elmondani a programunkat.

Szívesen fogadott minket a Duna TV, Tatabánya TV, 24 óra, Kisalföld és a Forrás rádió. A program nagyon jól sikerült, 511.500 Forintot sikerült gyűjtenünk Ábrisnak, körülbelül 500-550 ember volt a jégpályán. Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármester Asszonya nyitotta meg az estünket, azután Bencsik János Országgyűlési Képviselő Úr tartotta meg beszédét. Sok feladatunk volt a rendezvény ideje alatt és nem tudtunk volna mindent ketten megoldani. Októberben felkerestük diáktársainkat, hogy segítsenek a program lebonyolításában. Természetesen azonnal mellénk álltak és segítettek ahol csak tudtak. 30 önkéntessel dolgoztunk együtt egészen október 4.-étől január 18.-áig. Minden hónapban találkoztunk és megbeszéltük, hogy hol tart a folyamat, amit elkezdtünk. Csapatépítőket tartottunk nekik, hogy jobban megismerjék egymást. A hónapig tartó közös munka hozta meg végül a hihetetlen eredményt, de beszéljenek helyettünk inkább az alábbi beszámolók!

Laura (16) és Máté (16)

 

https://forrasradio.hu/szorakozas/studio-blog/rendhagyo-esemenyt-szervezett-abris-gyogyulasaert-ket-tatabanyai-fiatal.html

 

https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/sokan-korcsolyaztak-abrisert-2007498/

Kép: kemma.hu