Éjszakai tekerés az Által-ér völgyében az év kerékpárútján

Bevezető: 
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az éjszakai tekerés a Peron Music Alapítvány és az Erzsébet Ifjúsági Alap közös szervezésében augusztus 29-én. Az év kerékpárútja a Tatabányáról Tatára induló túrája várja az örömtekerésre a családokat, a kerékpározás szerelmeseit. Az ötletes fényárba öltöztetett bicajokkal ismét lehet hódítani. A rendkívüli hangulattal bíró örömkerékpározáson részt vesz a TataBányamanó, amely a megyeszékhely kabalája. Idén is Vértesszőlősről indul az éjszakai tekerés az Által-ér melletti kerékpár állomástól.

Augusztus 29-én 19 órától lesz a gyülekező az Által-ér melletti vértesszőlősi kerékpár állomáson. A Bányamanó itt Manótallérokat osztogat, amelynek szerepe a Tatai várban értékelődik fel, hiszen a szervezők 40 ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között. Az indulás pillanata a Bányamanóval 19.30-kor fog eljönni. A szervezők arra kérik a kerekezőket, hogy csak kiválóan világító lámpákkal induljanak útnak. A díszítőelemként szolgáló ötletes lámpások is jöhetnek, csakúgy, mint az előző években. Nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, valamint az egymásra való figyelés, és fegyelmezettség.

Cserteg István, az Erzsébet Ifjúsági Alap részéről megerősítette: Az éjszakai tekerés a továbbiakban is akkor marad különleges nyárzáró program, ha mindenki hozzáadja azt a kedvességet, figyelmességet, amelyet magával hoz. Rendkívül sok gyermek várható, így normál tempó mellett halad a sor, élen a TataBányamanóval. Vigyáznunk kell mindenkire az úton. A résztvevők kedvessége, figyelme és nyitottsága tette eddig is valódi örömtekeréssé az estet. A programban a kerekezők fantasztikusan bevilágíthatják lámpáikkal az Által-ér völgyét.

Összefoglaló film 2019:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=B9Ui7EM_H7g

Gaál András (18) Tata