Karácsonyi ünneplés - Anno

Bevezető: 
A karácsonyi várakozás mindenki fantáziáját megmozgatja, hogy mégis hol tölti az ünnepeket, vagy hogy mit fog csinálni. Ez nem volt másképp Szekszárdon sem.

A karácsonyi várakozás mindenki fantáziáját megmozgatja, hogy mégis hol tölti az ünnepeket, vagy hogy mit fog csinálni. Ez nem volt másképp Szekszárdon sem a Közösségi Térben, illetve a SZSZC Ady Endre Szakképző iskolájában 2019-ben.

Az iskolában például már lassan hagyománnyá vált, hogy az osztályokban neveket húznak és egymást ajándékozzák, úgyhogy az illetőnek egy verset is írnak.

Én pédául az osztályfőnökömet húztam. Engem viszont egy fiú osztálytáram húzott, aki a következő verssel készült:

Íjászkodik ide-oda,

a kezében ott a kupa,

a fizikát tudja simán,

Ő nem a császár, hanem a király.

A szekszárdi Közösségi Térben mindannyian vártuk a karácsonyt, mert az együtt töltött idő, a rengeteg nyitott lehetőség önkéntességre, vagy akár az közösségi szolgálat elvégzésére is széles kört biztosít. Így megszerveztük a tér vezetőivel Kővári Ildikóval és Sudár Dávid Andrással, hogy december 13-án tartunk egy közös karácsonyi ünnepséget, ahol ezúttal megünnepeljük a születésnapját az egyik rendszeresen járó tagunknak Szancsik Patriknak is. Ildikó néni még tortát, illetve más süteményeket is sütött.

Én személy szerint a közös karácsonyt vártam a legjobban hisz egy egész délutánt tölthettem a barátaimmal és a közösségi tér vezetőivel.

 

Király Dávid