Karantén utáni első koncertre készül az Arcidra

Bevezető: 
Az tatai Arcidra zenekar első koncertjét Július 11.-én Agostyánban tartja, a Wireless Heart előzenekaraként.

Az este előtt két és fél héttel kaptuk a telefont, hogy van-e kedvünk, időnk menni, és természetesen azonnal igent is mondtunk. Mindenki rendkívül izgatottan várja a bulit a csapatból a színpadon rutinos és kevésbé rutinos tagok is. Amint elvállaltuk a koncertet, azonnal el is döntöttük, erre nagyon fel akarunk készülni, ezért a koncertig hátra lévő két hétben minden egyes nap próbáltunk, és dolgoztunk a zenekar megjelenésén, marketingjén. A munka során sok mindent érintettünk.

Nyilván gyakoroltuk a számainkat, de mindeközben megterveztük a technikai hátteret, dolgoztunk a hangzásunkon is, és külön is próbáltuk például az énekharmóniákat. A készülés során rengeteg embertől kaptunk segítséget, elsősorban a szomszédjainktól, mivel saját próbaterem híján az egész napos próbák helyszíne össze-vissza egy-két nappaliban, garázsban, pincében volt. Másrészt iszonyatosan sokat segítettek a tanáraink Tatán a Peron Tehetségközpontban, illetve egy-két próbát az ő próbatermükben is tartottunk.

Az első héten volt a leginkább megfeszített a tempó, a délelőttök különgyakorlással, tervezéssel, szervezéssel teltek, majd délután, amikor a mi Zolink végzett a munkában, teljes zenekarral gyakoroltunk. Kivéve Matyit, aki Németországban volt az első héten, de pár nap alatt behozta a lemaradást. Egy nagyon jó hangulatú sikeres koncertben reménykedünk, ahol mind mi mind a közönség élvezni fogja az estét, és reméljük jó előzenekar módjára kellően megalapozzuk a hangulatot a Wireless Heartnak.

 

Gaál András (Tata)