Legyél TE is HA-JÓ Klub tag!

Bevezető: 
Egy hely, ahol mindenki barátságos, segítőkész és jó fej.

Lukács Nikoletta vagyok és tavaly kezdtem el járni a HA-JÓ Klubba. Emlékszem, az első alkalommal izgatottan és kíváncsian vártam, hogy mi fog itt történni. Szerencsére mindenki barátságos, segítőkész és jó fej volt. Megmutatták mi hol, található és mit szoktak itt csinálni. Eleinte elég sok fiú volt, de később jöttek lányok is, akikkel a mai napig járunk a „HA-JÓ”-ba és barátok lettünk.

….de mi is az a HA-JÓ Klub? - ha eddig nem hallottál róla…

A HA-JÓ Gyermek- és Ifjúságsegítő Egyesület 2001 óta azért tevékenykedik, hogy segítse a salgótarjáni fiatalok önállóságának kialakulását és fejlessze önismeretüket.

A HA-JÓ Klub Salgótarján (Zagyvaróna) peremkerületén a Bátki József Közösségi Házon belül működik. A „galérián” működő klubhelyiség és a hozzátartozó karzat (régebben innen vetítették a filmeket) jó helyszíne a beszélgetéseknek; a szabadidő hasznos eltöltésének.

Ezenkívül a résztvevők a „karzaton” dartsozhatnak és csocsózhatnak. A Klubban egyszerre 12-15 fő számára tudnak ülőhelyet biztosítani. A régi „színházterem” a pingpongozásra, kosárlabdázásra és különféle közösségi programok megrendezésére ad lehetőséget.

A HA-JÓ Klubunk péntekenként 18-22 óra között érhető el.

…és hogy miért is szeretek idejárni? …

A mindennapokból jól esik a hét vége előtt kicsit kiszakadni. A csajokkal hülyülni, beszélgetni, a klubfoglalkozásokon részt venni. Az elmúlt időszakban nemcsak jobban megtanultam csocsózni, hanem új barátokat szereztem és észrevettem, hogy jobban együtt tudok működni másokkal is. A Klubfoglalkozáson amennyiben kérdésem van pl. pályaválasztási, életvezetési bármikor fordulhatok a „felnőtt szakemberekhez”, akik szívesen segítenek és adnak tanácsot.

Az utóbbi időben szívesen segítettem a programok megvalósításában. Többek közt a HA-JÓ Klub falának kifestésében, kidekorálásában és nyári nyársalások előkészületeiben is részt vettem. Az együtt készített nyársalós kenyér és beszélgetős esték nagyon jó közösségépítő programok voltak.

A covid járvány alatt sajnos a Bátki József Közösségi Ház egy ideig zárva volt, így kevesebbet tudtunk együtt lenni. A korlátozások feloldása után az Egyesület székhelyén voltunk, de 2021. szeptemberétől újra lehetőségünk lett a Bátki József Közösségi Házon belüli „HA-JÓ Klubba’ járni.

Akinek van kedve, az bátran csatlakozhat hozzánk!

 

Lukács Nikoletta