Mecsek Harcművészeti Iskola megalapítása

Bevezető: 
A Mecsek Harcművészeti Iskola megalapításának gondolata 2018 tavaszán született meg egy régóta együtt edző baráti társaság önállósodásának és további fejlődésének elősegítéséért

A Mecsek Harcművészeti Iskola megalapításának gondolata 2018 tavaszán született meg egy régóta együtt edző baráti társaság önállósodásának és további fejlődésének elősegítéséért. A leendő edzések helyszínének keresése közben kerültünk kapcsolatba az Új Nemzedék Közösségi Tér (később Erzsébet Ifjúsági Alap Közösségi Tér – a szerk.)  munkatársaival. Kezdeményezésünket nyitottsággal és segítőkészséggel fogadták így májusban elindulhattak első felnőtt és gyerekedzéseink. A nyár a tanulás jegyében telt, a csapat együtt beletanult az új feladatok és kihívások megoldásába.

A kezdeti nehézségek leküzdése után csoportjaink fejlődésének indultak, ennek köszönhetően gyerek programunk két korcsoportban tudott folytatódni, illetve felnőtt csoportunk mellett sikerült megkezdenünk női önvédelmi edzéseinket is, amely gyorsan népszerűvé vált. A kezdeti baráti társaság ez idő alatt közösségé formálódott és mindenki kivette a részét az edzések megszervezésében és előkészítésében is.

A csapat növekedése idővel szükségessé tette egy szervezeti forma megalkotását. A Közösségi Tér munkatársainak tanácsára és segítségével megalapítottuk a Mecsek Harcművészeti Egyesületet. Az alapító tagok közt a kezdeti társaságon kívül már az idő közben becsatlakozó tanulók is megtalálhatóak

A Közösségi Térrel továbbra is együttműködve, szeptembertől a PTE területén is megkezdtük a harcművészetek és az önvédelem népszerűsítését.  A célunk, hogy a következő években Pécs és Baranya Megye meghatározó Önvédelmi és Harcművészeti képzést nyújtó szervezete legyen. Ennek jegyében egyesületünk csatlakozott a Honvédelmi Sportszövetséghez, melynek küzdősportokért felelős tagozatában megkezdte a szakmai munkát.

 

Radvánszky Noémi