Mentorprogram középiskálás diákok számára - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért

Bevezető: 
Békéscsabán az Erzsébet Ifjúsági Alap közösségi terében tartotta meg rendhagyó szülői értekezletét, továbbá mentorprogramjának kiemelkedő rendezvényét az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBi) közösség.

Az EBi elsősorban a békéscsabai fiatalság fejlesztését célozza meg, melyet több, saját szervezésű program megvalósításával ér el. Szervező tevékenységünk több különböző tevékenységet ölel fel, sok rövidebb, de hosszabbtávú programot szervezünk. Ezek közé tartozik többek között mentorprogramunk, vagy éppen a „Fogadj örökbe egy egyetemistát” kezdeményezés.

Az Egyesület több a különböző békéscsabai civil szervezettel működik együtt, erősítve ezzel az alulról induló kezdeményezések közötti kapcsolatokat. Fontosak a továbbtanuláshoz, életpályakezdéshez kapcsolódó előadások, képzések szervezése a békéscsabai középiskolások számára.

Az EBi tevékenysége tehát igen sokrétű, de mindezeket egy közös cél érdekében szervezzük: Hiszünk abban, hogy szervezetünk által kialakul egy sokkal tudatosabb, a humán kapcsolatok erejéből táplálkozó, terveit céltudatosan megvalósító fiatal békéscsabai réteg, amely képes a városon belül és azon túl kínálkozó fejlődési lehetőségek, kitörési pontok felfedezésére és megragadására.