Mindennapok varázslata

Bevezető: 
A mai rohanó világunkban sokan meg sem állunk, hogy körülnézzünk magunk körül, hogy észrevegyük azt, ami igazán szebbé teheti az életünket. Annyi dolog van amiért egy ember hálás lehet, sokszor mégsem vesszük észre ezeket a dolgokat.

Sokunknak mozgatja a fantáziáját a tény, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet szeretnénk élni, de valami mindig meggátol bennünket a fejlődésben.  De vajon mi?- merül fel jogosan a kérdés.

Erre igazán egyszerű a válasz, azért állunk meg a fejlődésben, és azért nem tudunk boldog kiegyensúlyozott életet élni, mert nem fogadjuk el a valóságot, s mert nem találtuk meg önmagunk csodáját. Hiszen minden emberben ott rejlik a varázslat, csak fel kell tudni fedezni. Abban a pillanatban, hogy egy ember megtanul hálás lenni azért, ami körülveszi, s elfogadja, hogy minden érte történik, átadja magát a boldogságnak.

Mikor voltunk hálásak utoljára a levegőért, s azért, hogy élhetünk? S mikor álltunk tükör elé úgy, hogy a pozitív tulajdonságainkat észrevéve büszkék voltunk arra, akik vagyunk? A mindennapi boldogság titka, önmagunk elfogadása, a hála, s az erő. Az az erő, amely mindennap buzdít minket céljaink megvalósítására. S akkor, ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezünk, vagy megpróbálunk rendelkezni, az életünkben a boldog fordulatok száma is megfog kétszereződni.

Ezért bíztatnék mindenkit arra, hogy találja meg önmagát, hiszen a csoda ott él bennetek és bennünk. Sokan azt mondják, már nem léteznek varázslatok, illetve csodák, nos ezek a mindennapi életünk varázslatai, csak fel kell őket fedeznünk önmagunkban, hogy életünk szárnyaljon a magasban.

 

Krisztina, 16 éves