Nyaralás Székelyföldön

Bevezető: 
A sok külföldi, tengerparti nyaralások mellett nem szabad megfeledkeznünk a szomszédos területen lévő magyarlakta területről sem, ami telis-tele van látványosságokkal. Székelyföld erdői páratlan szépséggel és állatvilággal rendelkeznek, amik véleményem szerint egyszer mindenkinek látnia kell.

Összeszedtem pár abszolút kihagyhatatlan látványosságot, ami talán segít, ha egyszer Erdélybe mész.

Korond

Aki szeret szuveníreket vásárolni, az elég korán jól fogja tudni érezni magát Korondon, hiszen ennek a községnek a teljes főútján kirakodóvásár van. Itt számos hagyományos székely terméket lehet megvásárolni. Ilyen például a fonott kosár, ajándék faragott doboz, kerámia termékek és népviselet kiegészítők.

Gyimesek

Ez a hely leginkább azoknak kedvez, akik szeretik a hagyományokat, mert ezen a területen, főként nyáron számos kulturális eseményt rendeznek a remek fekvése miatt. Szokott lenni tánc- és népművészeti esemény, ifjúsági táborok és sok más hasonló. A gasztronómia mellett sem mehetünk el, ha itt járunk feltétlenül megkell kóstolni a gyimesi túros puliszkát. Ezen felül a panoráma is gyönyörű főleg, ha a Gyimesi-hágón haladunk át.

Madarasi Hargita

Székelyföld központjában helyezkedik el. Ez a hegység Székelyföld legmagasabb csúcsa (1801 m), télen-nyáron rengeteg szabadidős tevékenységet kínál, ugyanis túraútvonal, sípálya és vendéglő áll a turisták rendelkezésére.

Parajdi sóbánya

Hatalmas belső térülettel rendelkező sóbánya, ahol tényleg minden sóból van. Asztmásoknak különösen ajánlott, mert nagyon egészséges. De nem csak ezért jó időtöltés, mivel rengeteg más program is található itt, mint például van egy játszóház lent a bányában, templom, kézműves sarok, gyönyörű sétáló rész és közös étkező rész.

Egyes-Kő

Az Egyes-kő népszerű turista látványosság, de főként azok körében, akik bírják a magasságot. Ennek a hegynek a legegyszerűbb megközelítésének módja, ha Balánbánya felől közelítjük meg. Ha autóval megyünk az E578-as európai úton Csíkszentdomonkosnál letérünk, táblával is jelölve van, de mehetünk vonattal is. Balánbányáról már két turistaút vezet, a Kovács-patak irányába kell menni. gyalog kell felmenni a hegyre, de ha felérünk a csúcsra, eszméletlen látvány tárul elénk.