A gyerekek kerültek képbe Salgótarjánban

Bevezető: 
Egész napos ismeretterjesztő és szórakoztató roadshow-val várták a régió gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiataljait és kísérőiket április 22-én, szombaton a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, ahol a helyi Új Nemzedék Közösségi Tér tehetségei is megmutathatták tudásukat.

A „Gyere-K-épbe” Gyermekjogi Roadshow-t dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Fülöpné Gálik Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Megyei Kirendeltségének igazgatója és dr. Safadi Heléna, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat főosztályvezető-helyettese.

A rendezvény labdarúgó bajnoksággal folytatódott, amelyen a gyermekotthonokban és nevelőszülői hálózatokban élő 10-18 éves lányok és fiúk mérkőztek meg. Ezalatt az egyes jogpontoknál a résztvevők élményszerűen ismerkedhettek a gyermekjogokkal és kötelezettségekkel, majd a névjegykártyájukra kapott pecséteket a nap végén jutalmakra válthatták be.

A program szüneteiben a salgótarjáni Új Nemzedék Közösségi Tér zenészei és táncosai szórakoztatták a publikumot. Délelőtt a Dance Forever Tánccsoport (DFT) és Oláh István „Joni” táncos fellépését, a délután folyamán pedig a Grover X F.M. (Csonka Balázs és Földi Márk) zenei produkcióját láthatta a közönség a DFT háttértáncosaival.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (korábban OBDK) – a gyermekjogi képviselők foglalkoztatójaként – fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését. Ennek keretében mindent megtesz annak érdekében, hogy a képviselők tevékenységi körébe tartozó gyermekeket a lehető legtöbb módon elérje, hatékony eszközökkel támogassa. Az elmúlt években megvalósított „GYERE-K-ÉPBE - Gyermekjogi Roadshow”-k idén április és június között tovább folytatódnak. A regionális tájékoztató napokat és bajnokságokat követően június elején bajnoki döntővel és szakmai műhelynappal zárják a sorozatot Budapesten.