A legendás köpeny

Bevezető: 
A SZOE-t, azaz Szegedi Otaku Egyletet 2019. 02.09.-én hoztam létre. Ez egy japán kultúrával, japán rajzfilmekkel (anime), képregényekkel (manga) foglalkozó közösségépítő csoport.

A csoporttagok számára minden hónapban eseményeket szervezünk, amelyben különböző vetélkedőket, kiállításokat, versenyeket tartunk. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy új emberek megismerkedhessenek egymással. A csoportot nem csak egyedül vezetem. Vannak segítőtársaim, adminjai is a csoportnak. Velük együtt találom ki a következő, úgynevezett meet (találkozó) programtervét is. A csapatunk olyan lelkes animerajongókból áll, akik szeretik és ismerik is ezt a kultúrát, valamint szeretnének tenni azért, hogy egy jó, aktív, baráti közösség jöjjön létre. Az eddigi találkozókon rengeteg fajta játékot és vetélkedőt próbáltunk ki, különböző helyszíneken, így a 2020-as évben valami újat akartunk mutatni a csoporttagok számára.

Így született meg „A legendás köpeny” kerettörténete:

„A hiedelem szerint volt egy legendás köpeny, amit az otakuk (animékért rajongók) csak egy része ismerhetett. Otakuk végsőkig képesek küzdeni ezért a köpenyért, ami egy-egy küzdelem után egyre nagyobb hatalmat képes átadni a viselőjének. Ezért a hatalomért háború indult, aminek azóta sem tudtak végett vetni…”

Következő találkozó!

Várunk szeretettel az otakuk oldalán a következő SZOE meetre, ami január 11.-én szombaton 16 órakor veszi kezdetét, az Erzsébet Ifjúsági Alap közösségi terében! Gyere el te is, ha szereted az animéket és egy jó közösségbe akarsz becsatlakozni.  A rendezvényen a legendás köpenyért folyó verseny fog zajlani, amit a nyertes csapat vezetője hazavihet magával.

V. Imre