Elindult a Völgyváros.hu

Bevezető: 
Célunk, egy olyan oldal üzemeltetése, amely érdekes témákat dolgoz fel, modern köntösben.

Sziasztok! Kisbali Bence vagyok, Salgótarjánban élek, de jelenleg a fővárosban tanulok gazdaságinfomatikusnak.

Az elmúlt 3-4 évem nagyon színesen alakult. Fotózás, videózás, rádiózás röviden és tömören. Na jó.. kicsit részletezem:

2016 óta nagy lelkesedéssel nyomogatom az expo gombot a kezdő szintű fotó masinámon, persze nem ész nélkül, mindig is bennem volt és van is az a vágy, hogy valami újat tanuljak, így ment ez a fotózásnál is. Pont abban az évben indult a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium média szakköre, ahol Kele-Szabó Ágnes tanárnőtől és a vendégelőadóktól is sok mindent tanulhattam eleinte a fotózás, később pedig a videózás, filmkészítés terén. Versenyeken, kiállításokon, pályázatokon vettem részt tanárnő mentorálásában. Sosem volt az a lényeg, hogy elhozzak bármilyenfajta helyezést, nekem mindig az lebegett a szemem előtt, hogy ez is egyfajta tapasztalatszerzés: előadtam az Eszterházy Károly Egyetem mozitermében, 30 ismeretlen ember és egy 5 tagú egyetemi oktatókból álló zsűri előtt, bekerültem ebbe a fordulóba. Úgy gondoltam, én már csak nyerhetek, ha nem is díjat, tapasztalatot biztosan.

Tapasztalatszerzés a köbön így jellemezném az eleinte önálló projektemet, ami 2017-ben egy hirtelen lelkesedés hatására indult. Tarján Rádió néven online rádió üzemeltetésébe fogtam, ami első évében semmiképpen sem nevezhető, hallgatóbarát rádiónak, inkább az én tanulási folyamatom első szakaszának. Lépésről lépésre rágtam bele magam, önállóan a rádiózás rejtelmeibe, ami később kiegészült azzal, hogy az interneten keresztül sikerült megismerkednem a nagy rádiós szakma elismert embereivel. Juhász Bálintnak köszönhetően lehetőséget kaptam több konferencián való részvételre. A Tarján Rádiónak 3 év alatt sikerült egy közel 3000 fős követő táborral rendelkező helyi médiummá alakulni. Idén ősszel viszont határozatlan időre elhallgattunk, viszont én még reménykedem, hogy egyszer újraindíthatom a völgyváros rádióját.

2019-ben egy szuper fiatal csapathoz (Salgótarjáni Demolab) csatlakoztam, igaz sajnos már csak a projektjük vége felé. Ez volt a Karancs Fieszta rendezvény, ahol a város egy 20 éve üresen álló épületében egy estére újra “felkapcsoltuk” a lámpákat, ráadásul meganimálva.

A Karancs Fieszta szervezése alatt éreztem, hogy ezzel a csapattal további közös, városérdekű megmozdulások lesznek. Így is alakult. Dér Leonórához alapötletéhez csatlakozva 2020 szeptemberére egy szoftverfejlesztő konferenciát kezdtünk el szervezni, amely vírushelyzet miatt egyelőre 2021 tavaszára tolódott át.

Viszont (itt jön a lényeg)! :D Ez adta meg az utolsó löketet, hogy ezzel a csapattal fogtunk bele egy új projektbe. Előismerete a dolognak, hogy már régóta gondolkodtunk egy átfogó, állandó, helyi érdekeket képviselő közösségi munkán, konkrét dolog sosem kerekedett ki a megbeszélések során. Városi sétás meetingünk során létrejött a völgyváros.hu első hajtása.

Rá két hónapra bele is kezdtük a logó és a dizájn tervezésébe. Cél volt az, hogy fiatalos megjelenése legyen a honlapnak és a social média felületeknek is. Alapvetően 5 színből dolgoztunk, 2 zöld 2 szürke és egy sárga, ami megjelenik mindenhol. A zöld a körülöttünk lévő természetet, a szürke pedig a város egységességét mutatja. A logón ez formavilágban vissza is köszön, hiszen a szürke házak a zöld dombok között, a völgyben lemenő nap fénye előtt helyezkednek el. Persze erre a széles logónak készült egyszerűbb változata is. De a fő színek, ábrák megmaradtak.

Kialakult bennünk a rendszerezés menete, milyen menüpontokat tüntetünk fel először és ez mivel bővül később. Sok ötletelés és hosszú előkészület után október 15-én este 6-kor startolt el a platform a www.volgyvaros.hu. Célunk, egy olyan oldal üzemeltetése, amely érdekes témákat dolgoz fel, modern köntösben. Valamint fontos az is, hogy közösséget építsünk, egyenlőre ez a fotó feltöltési lehetőségben jelenik meg a  #megörökítjük menüpontban, de hamarosan kihívásokkal, feladatokkal, játékokkal bővítjük. Tartalom ötleteinket összeírtuk, közel száz témának különféle feldolgozását tervezzük a közeljövőben, ahogy időnk engedi és ahogy a helyszíni, engedélyek is meglesznek. Reméljük Te is részese leszel a völgyváros alakulásának.

 

Kisbali Bence