Nitrogénes kávé kóstolás

Bevezető: 
A Starbucks jóvoltából kávékóstolást tartottunk az Új Nemzedékben. Egész kellemes mennyiségű ember gyűlt össze. Először egy kis kávéismeretről beszélgettünk, majd szag és íz minta következett.

Első kör kávénk vízzel és jéggel volt hígítva. Figyelembe véve, hogy a kávét vízzel főzzük le, nekem eszem ágába se jutott volna vizet önteni hozzá, de az eredmény kellemes és hideg volt. A kávé, amiből készült nagyobb löketet adott, de nem azért, mert erősebb volt, hanem mert gyorsabban szívódott fel. A következő a nitrogénes kávé volt, ami ezáltal habkrémes állagot kapott. A lágy italt utána csokoládéval spékeltük meg szirupformájában, ezzel édesítve a keserű ízt. Mint egy kellemes baráti társaság beszélgettünk a kávéról, és az azzal való tapasztalatainkról. Az első kör nitrogénes italunk fele arányban volt kávés, viszont azoknak, akik jobban szeretik keserűen, volt egy 2/3 arányban kávésabb változat is. Nekem a keserűbb változat nyerte el a tetszésem, mert az előzővel szemben itt éreztem a kávénak az ízét. Viszont az abszolút favorit a csokival öntött változata volt. Ahogy a keserű kávé, a krémes állag és az édes csokoládé íze eggyé vált a szájban, tökéletes íz harmóniát váltott ki.

Remélem, lesznek még ehhez hasonló kóstolások, mind az ízek, mind a társaság szempontjából.

Balázs Móni