Partnerség és Együttműködés Csongrád-Csanád megyében

Bevezető: 
November 4-én került megrendezésre a Partnerség és Együttműködés Konferencia a Csongrád- Csanád megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ rendezésében, annak 10 éves fennállása alkalmából.

A rendezvénynek a Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont. A délutánig tartó programsorozat nagy érdeklődésnek örvendett, számos kulturális, ifjúsági és közösségépítő munkát végző szervezet, egyesület és kiállító mutatkozott be. A nap során az érdeklődők a szervezetek állomásainál megismerhették azok életét és működését, míg az emeleten a civil közösség aktív szereplői, szakemberei tartottak előadásokat, különböző témákban.

A rendezvényt dr. Polner Eörs a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat alelnöke, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg, ezt követően Molnár Elvira a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület elnökének és Orbán Hedvig a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatójának köszöntői gazdagították az eseményt.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap ifjúságszakmai mentora, Vajda Árpád az ifjúsági közösségek fejlesztéséről és fiatalokkal foglalkozó szakemberek, szervezetek számára elérhető hazai és nemzetközi lehetőségekről nyújtott tájékoztatást, és kiemelte, hogy különösen fontos ez, mivel 2022-az ifjúság éve Európában.

A konferencia során több civil szervezet is bemutatta programjait, ezek között Simon Petra, az Alternatíva egyesület munkatársa az ifjúsági közösség hálózatát építő, Klubvadászok 2. című projektet mutatta be a közönségnek.

Mindeközben az előtérben számos szervezet várta az érdeklődőket. Az Alternatíva Egyesület standjánál az érdeklődők betekintést nyerhettek az ERASMUS+ által kínált nemzetközi programokba, illetve újságunk, a Grund című folyóirat múltjába és jelenébe.

Más szakmai előadások keretei között szó esett még a Nemzeti Együttműködési Alap és a Civil központok szerepéről, a Nemzeti Művelődési Intézet programjairól, a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatairól és a civil marketingről is. A Konferencia az idei Megyei Civil Díjak átadásával zárult.

Szerző: Törteli Dóra (hallgató, SZTE)