A függönyök mögött…

Bevezető: 
Köszöntöm kedves olvasóimat! Én egy 16 éves srác vagyok. Jelenleg egy művészeti iskolába járok dráma tagozatra, s innen jött az ötlet, hogy behozzam a köztudatra színházi világ egy szeletét.

Elsőként kezdjük a zenekarral. Sokan nem tudják, vagy csak nem tűnt még fel nekik, hogy a színpad. előtt van egy rejtett árok, ahol a karnagy és a zenekar biztosítja a betétdalokat az előadásokhoz. Ez az árok a közönség szeme előtt többnyire teljesen rejtve marad.

A színpadon általában van egy, az emberek számára rejtett kör, ezt nevezzük forgószínpadnak. Erre a szerkezetre szokták rátenni a díszletet, s ha egy új rész jön az előadásban, akkor csak egyszerűen elfordítják.

Sokan nem tudják azt sem, hogy hova teszik a díszletet, ha már nem kell. Nos, van erre egy külön ember, aki felügyelő beosztásban dolgozik a színházban. Ha már nincs szükség bizonyos díszletekre, akkor egyszerűen csak meghúz egy kart vagy akár megnyom egy gombot, ezáltal egy kötél felhúzza már nem kellő díszletet, ami egy pillanat alatt el is tűnik. A függönyök mellett vannak továbbá azok emberek, akik segítenek a színészeknek, ilyen például a súgó vagy a jelmezes is.

Ez lett volna az, amit szerettem volna megosztani veletek. Köszönöm, ha végigolvastátok a cikkemet!

Fotó + kiemelt kép: Pixabay