1 éves lett az Önkéntes Kerekasztal

Bevezető: 
Megalakulásának 1 éves évfordulóját ünnepelte a Heves Megyei Önkéntes Kerekasztal. Ennek alkalmából egész napos programsorozattal várták az érdeklődőket.

 

A kerekasztal öt egri szervezet (Egri Norma Alapítvány,  Heves Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft., Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete, EKMK - IFI Pont Ifjúsági Információs Iroda) együttműködésével alakult, és 2016. április 6-án az Új Nemzedék Egri Közösségi Terében ünnepeltél születésnapjukat. Fő céljuk: az önkéntesség népszerűsítése minden korosztály számára, és az iskolai közösségi szolgálatban résztvevő diákok segítése, koordinálása.

A szakmai találkozókon népszerűsítették az ÖKA tevékenységét. A résztvevők megismerhették a szervezet alakulásának történetét, főbb célkitűzéseit, programjait, majd az öt alapító tag külön-külön is bemutatkozott. A délutáni programot Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztérium Esélyteremtési Főosztályának vezetője nyitotta meg, aki kiemelte, hogy egyre több fiatal vesz rész önkéntes programokban, és szívesen támogatják a Kerekasztalhoz hasonló kezdeményezéseket.

 

A szülinapi programot közös véradással ünnepelték, ezzel is megmutatva, hogy az önkéntesség milyen sokféleképpen jelenhet meg az életünkben. A program fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője volt, aki nem csak jelenlétével tisztelte meg az eseményt, hanem véradóként is hozzájárult a nap sikeréhez.

 

A véradók ÖKA-s bögrét, kitűzőt és hűtőmágnest és a tagok által sütött házi kekszet kaptak ajándékba. A programon önkéntes fiatalok segítették a szervezést: vércseppnek öltözve népszerűsítették a programot, fotóztak, és ők bonyolították a véradás regisztrációját is. 

Fotók: Bialkó Mónika, Grebely-Hák Barbara