Legyél Te is Önkéntes!

Bevezető: 
Ha szívesen tennél, de nem tudod, hogy kezd el, gyere be hozzánk és segítünk megtalálni az ideális IKSZ-es helyet, vagy önkéntes lehetőséget, ami passzol hozzád, terveidhez, pályaválasztásodhoz és még az időbeosztásodhoz is.

Kedves Önkéntesek!

Összegyűjtöttük nektek azokat a lehetőségeket, amit már előre tudtok tervezni, ha szívesen kipróbálnátok magatokat több területen.
Amennyiben valamelyik felkeltette az érdeklődéseteket, írjatok nekünk az eger@unp.hu e-mail címre, vagy keressetek minket közösségi terünkben! (Eger, Érsek u. 8.)

Programszervezés, szabadidő:

Kisnánai Programok 2017. 
05. 27. Orbán-napi borünnep 
06.04-05. Pünkösd
07. 01. Kisnánai Várjátékok
07. 08. Kisnánai Baracknap
07. 22. Népi íz-őrző nap
08. 05. Koncert 
09. 30. Falunap
11. 18. András havi disznótoros

A Kisnánai vár egész évben várja az érdeklődőket, így az év minden szakaszában van lehetőség náluk tevékenykedni. Azok számára főleg ajánlott ez a program, akik szeretnének bele látni egy programszervező életébe, egy vár mindennapjaiba.

A lehetőség iskola közösségi szolgálat és önkéntesség keretein belül is végezhető. 

Europe Direct önkéntes lehetőségei:
május 27. (szombat) Heves – Alatka Eperfesztivál
június 24. (szombat) Aldebrő Derelye Fesztivál
augusztus 26. (szombat) Verpelét Bor és Nóta Falu rendezvény 
szeptember 23. (szombat) Gyöngyös Székelyföld Gyöngyszemei – kulturális sokszínűség rendezvény

Sport:
Szívesen mész kondi terembe, fontos a tested karbantartása. Itt a lehetőség, hogy egy ehhez kapcsolódó önkéntes tevékenységben vegyél részt. Magyar Professzionàlis Erőemelő Liga Kupa Egerben a sportcsarnokba május 11-14.-ére keresünk erőemelő sportok után érdeklődő fiatal önkénteseket. Lehetsz fiú vagy lány, az a fontos, hogy szeresd a sportot. :) Attól, hogy erőemelő versenyre hívunk titeket, nem nektek kell a súlyt pakolni, de részesei lehettek egy színvonalas sportversenynek. :)

Milyen feladatokra számíthattok:

Május 11. 18-22 óra között a verseny helyszínének berendezése, szervezőkkel való megismerkedés. (Erre a lehetőségre jó fizikumú fiúkat várnak, mivel ilyenkor kerül sok a súlyok és eszközök bepakolására is)

Május 12-14.-e között pedig a verseny során való segítségnyújtás, nézők tájékoztatása, segítség a verseny lebonyolításában. (Erre a lehetőségre lányok, fiúk jelentkezését is várják, nem fontos a jó fizikum, mert több olyan lehetőség is van, ahol nincs szükség erőre, inkább az érdeklődőkkel való kommunikációra) Részletért keress minket! :)

A lehetőség iskola közösségi szolgálat és önkéntesség keretein belül is végezhető. 

Külföldi kapcsolatok:
Önkénteseket várunk a Mobilitási programra Egerbe a Dobó Térre május 9.-én. Ha érdekelnek a külföldi lehetőségek, megismernél kicsit más kultúrát, itt a helyed.

Ezek mellett önkéntes munkát vállalhattok még a Heves Megyei Vöröskeresztnél, sok más lehetőség is vár még Benneteket.

Havi rendszerességgel szervezünk önkéntes akciót az Egri Állatmenhelyre (Állatokat Védjük Együtt Alapítvány), ahol egy hétvégén keresztül segítjük munkájukat. (következő alkalom: 2017. április 29-30. https://www.facebook.com/events/785814591602237/).

Ha szívesen tennél, de nem tudod, hogy kezd el, gyere be hozzánk és segítünk megtalálni az ideális IKSZ-es helyet, vagy önkéntes lehetőséget, ami passzol hozzád, terveidhez, pályaválasztásodhoz és még az időbeosztásodhoz is.