Mozdulj, válassz sportot Egerben!

Bevezető: 
Idén 6. alkalommal került megrendezésre Egerben a Mozdulj, válassz sportot Egerben! nevezetű program. A rendezvényt az Egri Norma alapítvány szervezte, szeptember 7-én az Agria Park udvarán.

A program célja, hogy a gyerekeknek és fiataloknak lehetőségük legyen megismerkedni a különböző sport lehetőségekkel és választhassanak, ezzel elősegítve a sportegyesületek utánpótlását. A program ingyenes volt és bárki részt vehetett rajta. Emellett a helyszíneken pecséteket lehetett gyűjteni, 10 után megpörgethették a szerencsekereket és garantált nyereményt kaptak.

Az eseményen 16 kitelepülő fogadta a kíváncsiskodókat. Megjelent számos helyi sportegyesület, köztük az Egri KOK, azaz Egri Kék Oroszlán Kosársuli, az Egri Majorett Egyesület, a Thai Works Team egri thai boksz egyesület, a Baba-Mama Fitness Eger, az egri Magyar Szablyavívó Iskola, a T-Body Shooting Team egri lövész klub, az Egri Squash Sportegyesület, az egri Pódium Tánc- és Balettiskola, az Eger Heroes amerikai foci csapat, valamint a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete. Emellett bemutatkozott a Maklári Bosch Kötélugró Klub, Faatimah Szultana hastáncos és az Eszterházy Károly Egyetem tornász csapata. Valamint a REGEA Alapítvány kitelepülésével népszerűsítette a Pink Ribbon Programot, illetve az aktív programok mellett egészségügyi vizsgálatokon is lehetőség volt részt venni, az ÁNTSZ szervezésében.

A programon megjelent az egri Új Nemzedék Közösségi Tér is a slackline-nal, főleg a gyerekek és fiatalok bátorkodtak kipróbálni, de akadt néhány bátor szülő és felnőtt látogató is, köztük én magam is. Az időjárási viszonyokkal ellentétben, nagyon jó volt a rendezvény hangulata, nagyon sok látogató érdekezett, főleg kis gyerekes családok, akik látszólag nagyon élvezték a színes programokat és pecsétgyűjtés izgalmát. Nekem is lehetőségem volt olyan egyesületeket és spotlehetőségeket megismerni, amikről, őszintén szólva, nem is tudtam, hogy a városban megtalálhatóak. Örültem volna, ha kis iskolásként nekem is adott lett volna egy ilyen rendezvény, ahol egy helyen találkozhatok számos mozgás lehetőséggel. Nagyon hasznosnak találom ezt a programot, mivel sokkal jobban ösztönzi a gyerekeket és a fiatalokat, ha gyakorlatban is kipróbálhatják és nem csak passzívan ismerkednek meg, adott esetben, a különböző sportágakat.