EU a Nappalidban - Újratervezés

Bevezető: 
Információk birtokában.

 

Fiatalként fontos az, hogy informáltak legyünk a korosztályunknak felkínált lehetőségekkel kapcsolatban. Éppen ezért került sor október 20-án, délután az “Európa a nappalidban // újratervezés” című eseményre, melyen képviseltette magát a Europe Direct Szegedi irodája, az Erzsébet Ifjúsági Alap, az ESN Szeged, az Eurodesk hálózat Szegedi szervezetei, azaz az IH D2 ifjúsági központ, a Talentum Alapítvány és az Alternatíva Egyesület, és részt vettek a szervezetek aktív tagjai, önkéntesei illetve egy csapat lelkes fiatal érdeklődő.

 A hibrid módon megszervezett, azaz a valós fizikai térben (IH Rendezvényközpont) és online felületeken (Zoom, illetve YouTube) is követhető esemény célja a tizen-, huszonéves korosztály javára létrehozott nemzetközi utazós, csere, illetve önkéntes programok ismertetése és azok népszerűsítése volt.

A résztvevő ifjúsági szervezetek küldöttei prezentációkon keresztül mutattak be olyan fiatalok által igénybe vehető lehetőségeket, mint például az Erasmus+, vagy a DiscoverEu.

Az esemény folyamán sor került két panelbeszélgetésre is, melyben volt külföldi önkéntesek, illetve a Szegedi Tudományegyetem egy diákja, és egy Waldorfos gimnazista (jómagam) osztották meg Erasmusos illetve önkénteskedős élményeiket, mely egy kiváló alkalom volt mind a projekt népszerűsítésére és a nosztalgiázásra is.

Az informatív és remek hangulatú eseményt egy közös fotóval zártuk és új lehetőségekkel, ötletekkel teli fejekkel tértünk haza.

                                                          

Szerző: Wágner Sára,

Fotó: Eurodesk