Fiatal zenekarok startra készen

Bevezető: 
Egyedi tehetségprogram zenekarok számára

A Peron Music Alapítvány egyedi tehetségprogramot nyitott fiatal zenekaroknak Tatán. A tatai Arcidra és a Creation FunDay zenekarok négy hónapos mentorálást kapnak zenei szakemberektől, valamint egyedi fejlesztési programban vehetnek részt a Peron Tehetségközpont szakembereivel. Közösségfejlesztés, zenei, dalszövegírói, hangszerelési, koreográfia gyakorlatok mellett elkészülnek stúdióban legújabb dalaik. A program különleges lehetőséget nyújt a fiataloknak a fejlődésre. A Peron Zenei Mentor program a Nemzeti Tehetség Program és a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszterelnökség támogatásával valósul meg 2021.02.01. és 2021.06.30 között.

Rúzsa Nikoletta nyilatkozott a Creation FunDay zenekar énekeseként:

“A zenekarunk azért vesz részt örömmel ebben a projektben, mert a felsorolt eredményeket - két dal felvétel, esetleg videoklip - nagyon szeretnénk elérni. Úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó esély arra, hogy rövidebb idő alatt viszonylag sokat fejlődjünk, és olyan célokat érjünk el, amik addig nagyon messzinek tűntek. “

Gaál András, az Arcidra gitáros-énekese az alábbi gondolatait osztotta meg:

„A mi zenekarunk a Peron Tehetségközpontban alakult, még 2020 elején, és példátlan bizalmat szavazva nekünk, felajánlották, hogy részt vehetünk ezen a pályázati programon. Nagyon örültünk neki, ugyanis rengeteg olyan dologhoz segít hozzá minket, ami kevés kezdő zenekarnak adatik meg, gondolok itt nyilván magára a mentorálásra, de akár a stúdiófelvétel készítésére is! Nagyon jó, hogy részt vehetünk: remélem, sokat tanulunk majd ez alatt a 3 hónap alatt.”

 

Kerekes Máté (Tatabánya VDÖK)