Családi Körben

Bevezető: 
„Az a lényeg, hogy aki ide bejön, az boldogan menjen ki” – ez a célja a Családi Kör Centrumnak, amely öt éve működik városunkban. Most egy vadonatúj kezdeményezést indítottak el, a megnyitóra mi is ellátogattunk.

 

 

A Családi Kör a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház projektje.

A Családi Kör egészségmegőrző centrum kisgyermekes családoknak, ahol a családdá válás időszakában felmerülő kérdésekre hatékony, gyors válaszokat adnak a családoknak, családias közegben. Az elmúlt öt évben elsősorban a fiatal családoknak, a kisgyermekes szülőknek szerveztek programokat, például kreatív klubot, mondókázást, stb. Fontosnak tartják a családok testi-lelki egészségének megőrzését, közösségek létrehozását, a különböző generációk közötti találkozási lehetőségek biztosítását.

Idén útjára indult a Családi Kör Centrum új programcsoportja, a Tartópillér - A Fiatalok Közösségi Tere.

Az ünnepélyes megnyitót a Szigethy Attila úti helyszínen tartották. A programba bekapcsolódó fiatalok egyrészről önkéntes munkájukkal hozzáadott értéket teremtenek a Szeretetszolgálat munkájához, másrészről a programokon való aktív és rendszeres részvételükkel képesek egy megértő, támogató és szeretetteli közegben kibontakoztatni belső értékeiket. A programok között szerepel a Coffe To Go rendezvénysorozat, amely egy interaktív, kötetlen eszmecserére ad lehetőséget meghívott vendégekkel, a fiatalokat érdeklő témákban. 

Fontos megjegyezni, hogy minden program ingyenes, erről itt, a FB oldalon tudtok tájékozódni: https://www.facebook.com/tartopiller.malta/