MEGALAKULT A VITALIS LEO CLUB - CSORNA

Bevezető: 
A LEO egy jótékonysági szervezet, a Lions-mozgalom ifjúsági változata, mely nemcsak Magyarországon elterjedt, hanem a világ bármely pontján fellelhető. Antal Krisztián, az Új Nemzedék Győri Közösségi Terének ifjúságszakmai koordinátora segített a csornai klub megalakulásában.

14-30 éves fiatalok klubokba rendeződve jótékonykodnak, próbálják egymáshoz közelíteni a rászorulókat és a többségi társadalmat. Hogy miért épp Csornán jelennek meg az "oroszlánok", arról Szilágyi Júlia, a Győr LEO Club elnöke mondta el, hogy az ő fejéből pattant ki egy csornai klub lehetősége.

„Már lassan egy éve vagyok az elnöke a győri klubnak, ezért teljesen átérzem, hogy mit is jelent LEO-nak lenni. Nemcsak a helyi programoknak, hanem az országos kabineteknek is rendszeres résztvevője vagyok, melyeken az egyesület egyik célkitűzése lett további klubokat alapítani szerte Magyarországon. Csornai lakosként jött a természetes gondolat, hogy miért is ne lehetne egy klub helyszíne az a város is, ahol élek.” A fiatal lány fontosnak tartja, hogy ne csak nagyobb városokban legyen lehetősége az embereknek jót tenni. „Kisebb településeken is rengeteg kreatív és segítőkész ember él, akik szívesen töltik el szabadidejüket jótékonykodással.

A LEO egy olyan sokszínű szervezet, amiben mindenki, aki szeretne jót tenni, magára találhat. A programjaink nem merülnek ki tartós élelmiszer- és ruhagyűjtésben, rendszeresen szervezünk jótékonysági sporteseményeket is. Szerveztünk már rajzversenyt, segítettünk autót felújítani, vásároltunk bicikliket és rollereket. Ezen kívül minden klubnak van egy támogatott közössége, aminek tagjait rendszeresen látogatja, hogy a rászorulóknak néhány boldog órát szerezzen, és személyes törődést nyújtson.

A csornai klub egyik támogatottja a Reménysugár Egyesület lesz, akikkel már tervezzük az első közös programunkat.” – mesélte el a győri elnök.

A Csornán megalakult klub szeretettel várk minden érdeklődőt, akik szeretnének tagjai lenni egy olyan fiatal baráti társaságnak, akik szívesen szánják idejüket mások megsegítésére.

 

 

(forrás: http://rabakozszive.hu)