Könyvtár lett a VDÖK partnere

Bevezető: 
Egyre több programnak ad otthont Tatabánya könyvtára

Együttműködési megállapodást írt alá a városi diákönkormányzat a József Attila Megyei és Városi Könyvtárral Tatabányán. Várhatóan 2021 tavaszán nyit a könyvtár megújult épülete, amely igazi közösségi térként várja majd a város és a megye lakosságát.

Annak érdekében, hogy a könyvtár tereit minél szélesebb körben kihasználják, és a városi ifjúság számára is kényelmes, jól használható rendezvényhelyszínt biztosítsanak, a könyvtár és a városi diákönkormányzat együttműködési megállapodást írt alá 2021 február 24-én.

A József Attila Megyei és Város Könyvtár térítésmentesen biztosítja a könyvtár tereit a VDÖK számára, a terek berendezésében és kialakításában figyelembe veszi a diákönkormányzat javaslatait. A könyvtár vezetősége azt is vállalta, igényfelmérést végez a diákok körében és ennek megfelelően szervezi programjait és szolgáltatásait.

Az együttműködés keretében a diákönkormányzat programjai szervezésekor igénybe veszi a könyvtár tereit és szolgáltatásait, valamint ezeket népszerűsíti is a középiskolás diákok körében. A VDÖK vállalta, hogy közreműködik a használói elégedettségmérésben és igényfelmérésben.

A megállapodást a könyvtár nevében Mikolasek Zsófia igazgató, a VDÖK nevében Kerekes Máté István diákpolgármester írták alá.