Korona zeit

Bevezető: 
Tippek a túléléshez

A több mint 1 éve velünk lévő koronavírus mindannyiunk életét felforgatta. Nekünk fiataloknak, alapvetően változtatta meg az életünket. Nem találkozunk a barátainkkal, kimaradunk a tradicionálisan vett iskolai életből. Mit tehetünk hát, hogy jobban érezzük magunkat ebben a megterhelő időben?

Úgy gondolom ez a befelé fordulás időszaka. Mindenki szembesül önmagával, így fontos, hogy az önfejlesztést és a megbékélést helyezzük előtérbe. Próbáljunk ki új hobbikat (vagy mélyüljünk el a már meglévőkben), járjunk internetes tanfolyamokra (én személy szerint weblapot és videót szerkeszteni, készíteni tanultam meg az elmúlt 1 év során). Tanuljunk idegen nyelveket, ne zárkózzunk be, tartsuk barátainkkal a kapcsolatot, hisz most mindennél jobban ki van éhezve mindenki a szociális interakciókra (online játékok és quiz-zel csökkenthető ez az éhség az emberben).

Mentális és testi egészségünkért sokat tehetünk egy erdei sétával, kirándulással vagy helyi látványosságok meglátogatásával, amit normális körülmények között lehet meg se tennénk. Mivel a legtöbb ember számára a konditermek zárva tartanak, helyette csináljunk saját testsúlyos edzést otthoni környezetben, ruházzunk be otthoni edzőkészletre (Pl.: Gflex, kettlebell).

Remélni tudom, hogy mindenki sikeresen átvészelte az elmúlt időszakot, és esetleg valamilyen téren még akár profitált is ebből a kényszerhelyzetből. Kitartást mindenkinek, remélem a közeljövőben már magunk mögött tudhatjuk a vírus idejét és újra visszatérhetünk pezsgő, aktív, közös életünkhöz.

                                                            

Jászberényi Soma