Önkénteskedéssel a jövőért

Bevezető: 
Új lehetőség, mely közelebb visz egy célhoz

Évek óta az az álmom, hogy megszerezzem a jogosítványt. A szüleim nem tudják anyagilag támogatni, ezért eddig nem volt rá lehetőségem.

Tavaly érettségiztem a békéscsabai kereskedelmi szakközépiskolában. Ezután belefogtam egy dekoratőr képzésbe, de fél év alatt kiderült, hogy nem azt tanítják, amire számítottam. Ekkor szereztem tudomást egy olyan programról, amiben 18-22 év közötti fiatalokat támogatnak jogosítvány szerzésben. Persze nem ez a pályázat fő célja. Fél év önkéntes munkát végezhetünk egy szervezetnél, a pályázónál, és ez idő alatt van lehetőség a jogosítvány szerzésre. A Civil Közösségért Alapítvánnyal kötöttem önkéntes szerződést, akik Békés megyében koordinálják az „Önkéntesség személyre szabva” című pályázatot.

A Civil Közösségért Alapítvány együttműködő partnere a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, akiknek szintén segítek önkéntesként. Érdekes programokat szerveznek, például játszótéri programokat a kisgyerekeknek, kutyás csoportot fiataloknak. Mindannyian várjuk, hogy indulhassanak a személyes találkozások és indulhassanak a programok is. Úgy gondolom, sok emberrel és új dolgokkal is meg tudok ismerkedni az önkéteskedés által.

Nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy támogatják a fiatalokat a jogosítványszerzés rögös útján. A támogatás nem csak anyagi téren értendő a Civil Közösségért Alapítvány részéről, hanem az önkéntes munkával minket, pályakezdő fiatalokat segítenek bevezetni a munka világába is.

A családban a sógoraimnak és a legidősebb nővéremnek van jogosítványa, ezért tudnak nekem segíteni már az elméleti részek elsajátításában is.

A jövőben futárként szeretnék dolgozni pár évig pénzgyűjtés céljából, aztán a továbbiakat majd meglátjuk.

 

Maczkó Lilla