IV.K-Pop Fan Találkozó

Bevezető: 
Már negyedik alkalommal gyűltek össze a K-pop iránt érdeklődő fiatalok. Ha valami mi is az a K-pop. Annak eláruljuk, hogy minden, ami a koreai zenébe beletartozik a rocktól a rap-en át a popig. A K-pop találkozó célja, hogy még jobban megismerjék ezt a műfajt és együtt közösséget teremtsenek.

A 2018 február 24-én rendeztük meg a Szeged Közösségi Térben a 4. K-Pop fan találkozót. A részletekről Tombácz Tímeát, az egyik főszervezőt kérdeztük.

Honnan jutott eszetekbe a program ötlete?

Szegeden már voltak K-pop iránt érdeklődök, célunk, hogy összehozzuk őket és közösséget alakítsunk ki. Ezt vettük mi kézbe. Ehhez kellett az, hogy egy lelkes, motivált csapat létrehozza. 

Kik a csapat tagjai?

Főszervezők 3 tagból áll, Németh Zsófia, Kiss Melinda, és én. Számos önkéntes segítő segített a program szervezésében és gördülékeny lebonyolításában.

Ki a célközönség?

Legfőképpen a fiatalok, azon belül a középiskolások illetve fiatal felnőttek. Az eseményen minden korosztály megfordult. A lefiatalabb látogatónk 2 éves, a legidősebb 50 éves volt.

Milyen programokkal készültetek?

Hivatalos megnyitóval indítottunk, majd a szevezők elmondták a fontosabb tudnivalókat illetve megtörtént a bemutatkozás is. Érkeztek fellépők: orosházi Level tánccsoport, NNG szegedi táncosok, kétszer 20 perces előadás a K-pop ról és a korea nyelvről és kultúráról. Állandó programjaink közé tartozott a random dance és a vetélkedő is. Készültünk meglepetéssel a résztvevőknek, a belépéskor mindenki kapott egy szelvényt, amellyel egy tombolán vehettek részt, ezzel K-pop-os ajándéktárgyakat nyerhettek.

Hány fő vett részt a találkozón?

Nagyon örülünk neki, hogy évről évre egyre többen látogatnak meg minket. A 4., idei találkozón több mint 100 főt tudtunk fogadni. 

Mik a jövőbeli terveitek?

Célunk, hogy minél többen megismerjék a koreai kulturát gasztronomiát, és a nyelvet. Ezáltal szeretnénk színesíteni a program elemeinket.