Maid Kávézóvá változott egy délutánra a Szegedi Közösségi Tér

Bevezető: 
2017.05.13.-án szombaton megrendezésre került az első Maid Kávézó az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Terében! Azok számára, akik nem jártasak a japán kultúrában vagy az animékben, ez a kifejezés valószínűleg idegennek hangzik. De mi is az a maid kávézó?

2017.05.13.-án szombaton megrendezésre került az első Maid Kávézó az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Terében! Azok számára, akik nem jártasak a japán kultúrában vagy az animékben, ez a kifejezés valószínűleg idegennek hangzik.

Mi is az a maid kávézó?

A cosplayes éttermek az 1990-es években kezdtek el megjelenni Japánban. A Maid Kávézókban általánosságban női dolgozókkal találkozhatunk, akik franci a cselédlánynak öltöznek. Előfordul, hogy cicafület esetleg egy másik stílussal összekombinált ruhát viselnek. Fiúk  komornyiknak öltöznek, tehát fehér ingben, fekete mellényben és fekete frakkban és fehér kesztyűben szolgálják ki vendégeiket. Ezeknek a kávézóknak a különlegessége abban rejlik, hogy a vevőket úgy kezelik, mintha azok saját rezidenciájuk kisasszonyai vagy fiatal urai volnának.

Amikor egy vendég érkezik, a személyzet „Isten hozta fiatalember/kisasszony!” mondattal köszönti.

Egyéb szolgáltatások is vannak, amelyek eltérnek az átlagos éttermekétől, ilyen a felszolgálókkal/ről való fénykép készítés vagy a személyzettel is lehet különféle játékokat játszani. (pl.: kártya, társasjátékok)

Ezek alapján úgy döntöttünk, hogy megrendezzük a saját Maid Kávézónk. Vendégeinket 5 fős személyzet szolgálta ki. Az étlapon többféle édes és sós sütemény, valamint palacsinta szerepelt, ami mellé kávét, teát vagy egyéb féle üdítőt fogyaszthattak. A hangulat érdekében japán és a koreai zenék közül választhattak a jelen lévők. Az érkezők helyet foglaltak, majd beszélgetésbe elegyedve elfogyasztottak a Maidek által felszolgált különlegességeket.

A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól szórakozott és reméljük, hogy legközelebb is eljöttök és még több élményben lesz részünk!

 

Köszönettel:
Szegedi Anime Függők Társasága-SZAFT