Mit tanulhatsz meg nálunk Önkéntesként?

Bevezető: 
Például azt, hogy hogyan zajlik egy kitelepülés. Vagy azt, hogy mit is jelent a gyakorlatban kiscsoportokat koordinálni. Mayer Alexandra önkéntesünk a Tolna Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen járt. Olvassátok el rendkívüli beszámolóját, ahogyan Ő látta...:)

Kicsit szomorkás napnak néztek elébe a Tolna Megyei Elsősegélynyújtó Verseny lelkes résztvevői, de annál nagyobb lelkesedéssel végezték el az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat.

A rendezvényt a szekszárdi Vármegyeház kertjében tartották 2017. április 27-én, amelyet egy kisebb tájékoztatóval nyitották meg a szekszárdi Vöröskereszt munkatársai, majd ezután kezdődhetett a megmérettetés.

95 fő vett részt a versenyen ebből 16 fő szervező és segítő, 45 fő pedig versenyzőként szerepelt, akiket felkészítő tanáraik kísértek el támogatásképpen. 9 öt fős csapat volt, gyermek kategóriában 5 csoport, míg középiskolás kategóriában 4 csoport küzdött meg egymással. A versenyzőknek 9 állomást kellett végigjárniuk, amelyből 4 kárhely és 5 szabadidős állomás volt. A kissé szeszélyes időjárás sem szegte kedvét a csapatoknak és mindenki teljes erejéből küzdött.

Pihenésképpen pedig az Újnemzedék munkatársa és három önkéntese várta a fiatalokat egy jó kis activitizésre, amely nagy sikert aratott mindenkinél. A diákok sok helyzetben annyira kreatívak voltak, hogy még a szervezőket is meglepték furfangos ötleteikkel.

A verseny végül egy hatalmas közös pizzázással és eredményhirdetéssel zárult. Gyermek kategóriában első helyezést ért el a szekszárdi Baka István Általános Iskola, ifjúsági/középiskolás kategóriában pedig a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium csapata. Ők lehetőséget kaptak arra, hogy megmutathassák kiváló képességeiket a 46. országos elsősegély nyújtó versenyen, amely Kaposváron kerül majd megrendezésre valószínűleg 2017. szeptember első hétvégéjén.

Sok sikert és kitartást kívánunk a csapatoknak és reméljük, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodtak és gazdagodnak majd az elkövetkező felkészülés és megmérettetés során!

Mayer Alexandra