24 órás ez a versenyláz

Bevezető: 
Szolnok városában hihetetlen hangulat veszi körül a 24 órás Aludj máskor! vetélkedőt, melyet a középiskolás fiataloknak rendeznek, hiszen tavaly nálunk már a XVI. vetélkedő került megrendezésre. A tavalyi évben még csak vendégek voltak Szolnokon a gyöngyösiek, de idén meghívást kapott egy szolnoki csapat is a II. Gyöngyösi 24 órás vetélkedőre. Kiderülhetett mit is tudnak a szolnoki fiatalok idegenbe.

Február közepén kezdődött ez a láz a fiatalokkal és a közösségi térrel. Kezdetben minden héten megbeszéléseket tartottak a város 8 középiskolájából verbuválódott csapat tagjainak. A közös megbeszéléseken túl csapatépítő tréninget tartottunk nekik, hogy ezáltal is jobban megismerjék egymást a sokak által viccesnek tűnő feladatokon keresztül. Egyre inkább telt az idő és egyre több dolgos kéz és kreativitás kapott helyet a közösségi térben. Az összes dekorációs elemet, ami a nyitótánchoz szükséges volt, vagy akár egy- egy jelmezt is itt készítettek velünk együtt a fiatalok. Példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot és minden szabadidejüket arra áldozták, hogyha kellett, akkor a legutolsó táncmozdulat is tökéletesen sikerüljön.

Eljött a vetélkedő napja és a hajnali indulás ellenére is derekasan helyt álltak a fiatalok a kilenc csapattal szemben is: köztük Mátrafüredről, Mezőkövesdről, Miskolcról és Egerből is egy-egy csapat vetélkedett. Végül az előkelő 3. helyen végzett a szolnoki Jupitárius csapat.

Hihetetlen nagy összefogásnak és csapatmunkának lehettünk részesei az elmúlt két hónapban és azóta is ez a pici 40 fős csapat igazi közösséggé/ családdá vált.