ÁTSZÁLLÁS - Zoom-ba Zóna!

Bevezető: 
Az Európai Ifjúsági Hét keretein belül a Rügybázis Kulturális Egyesület szervezésében és az Új Nemzedék együttműködésével május 3-án ismét megtelt helyi fiatalokkal az Óperint utcai közösségi tér.

A  programon résztvevő fiatalok egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt, ahol megvitatták a tavalyi évben díjnyertes "Sakkozzuk ki!" projekt mintájára épülő országos  Új Nemzedék önkéntes programját, melynek célja a megyeszékhely egy terének szebbé tétele. Ezzel kapcsolatban mindenki elmondhatta a saját véleményét: mit, miért és hogyan tenne a fiatalok számára vonzóbbá, kényelmesebbé. A dolgos kezű önkéntesek az egész ország területén június 17.-én fogják megvalósítani az elképzeléseiket.

Ezt követően a résztvevők mágneses cetlikre írhatták fel ötleteiket, gondolataikat a város ifjúsági életével kapcsolatban. Ezek a kis lapok egy szép oldtimer autóra kerültek fel, ami a városban is hirdeti a társaság mondanivalóját. Végül az ötletelgetést egy szuper Zoomba flashmob zárta, ahol mindenki kellemesen elfáradt. A projekt következő állomása Zalaegerszeg, és a győri Új nemzedék Közösségi Tér volt, ahol szíintén a fiatalok véleményére voltak kiváncsiak a szervezők.​

Szerző: Szabó Stefánia

Fotók: Herczeg Ákos