Egy hely, egy közösség! - Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér

Bevezető: 
Ugorj be hozzánk, ha egy jó programot keresel, vagy csak lazulnál egyet nálunk! Egy hely, egy közösség! - Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér

Az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér a város központjától nem messze, az Óperint utca 1. szám alatt található. Az óperint utcai közösségi házban az Új Nemzedék mellett a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is helyet kapott. A két szervezet egyedülálló módon, szoros együttműködésben valósítja meg programjait és várja az érdeklődőket, fiatalokat.
Az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér minden hétköznap 12:00-18:00 óráig várja a fiatalokat, akik kulturált körülmények között, az ő igényeik szerint kialakított térben, egy nagyszerű közösségben, hasznosan tölthetik el szabadidejüket.
Az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér ingyenesen nyújtja az alábbi szolgáltatásokat:
• multifunkcionális közösségi tér:
           találkozási pont 
           közösségi játékok (társasjátékok, ping-pong, darts, xbox, léghoki, teqball)
           csoportszoba (hely biztosítása formális és nem formális csoportok számára)
           internethasználat
• személyes és online információszolgáltatás, tanácsadás
• tehetséges fiatalok támogatása
• önkéntes lehetőségek biztosítása, önkéntes tevékenységgel kapcsolatos információnyújtás
• felkereső ifjúsági szolgáltatás (előre egyeztetett témakörökben: esély órák, motivációs órák, pályaorientációs, érzékenyítő-, közösségfejlesztő foglalkozások megtartása) 
• települési szintű ifjúságszakmai munka módszertani támogatása

• ifjúsági érdekképviseletek támogatása, mentorálása:
           ifjúsági kezdeményezések generálása és támogatása
           kortárssegítő klub működtetése

…és ahogy a fiatalok látják

„Azért szeretek az Új Nemzedék Közösségi Térbe járni, mert jó a társaság, érdekes programok vannak és új dolgokat tanulok az életről.”

„… ez egy olyan hely, ahol a fiataloknak lehetőségük van együtt lenni, ahol eltudják foglalni magukat. Különböző programokon lehet részt venni, mint például egy jó kis Európa Bajnokság nézése és szurkolása a magyar csapatnak, mely számomra nagyon jó élményt nyújtott.”

„Azért szeretek az Új Nemzedékbe járni, mert sok lehetőséget nyújt szórakozni, tanulni, az időt hasznosan eltölteni és segíteni másokon. A programok hozzájárulnak a személyiségem fejlődéséhez.”

„Az Új Nemzedék Közösségi Tere kikapcsolódást nyújt és szórakozást jelent nekem. Rendszerint új élményekkel és persze kellemes beszélgetésekkel gazdagodom.”

"…segítőkészségetek, jófejségetek miatt, nagyon jó beszélgetőpartnerek vagytok, sokat tanultam tőletek, lehet ismerkedni más kortársakkal, segítettetek a továbbtanulásban, jobb emberré váltam, hogy megismertelek titeket!"

„…azért szeretek az Új Nemzedék Közösségi Térbe járni és ott lenni, mert az ott töltött időt mindig hasznosnak érzem és több energiával és boldogabban jövök ki onnan. Ez az a hely, ahol fel tudok töltődni és ahol mégis eltudom magam engedni, mert tudom, hogy jó helyen és jó emberek között vagyok.”

"…jó hely ahhoz, hogy más fiatalokkal találkozzak! Itt nem kell érte fizetnem, hogy megbeszélhessem pl. a házit egy osztálytársammal!”