Láthatatlan vacsora keretében megrendezett érzékenyítő programon vettek részt középiskolás diákok Szombathelyen

Bevezető: 
A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében és az Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér együttműködésével 2018. február 19-én 18.00 órai kezdettel Láthatatlan vacsorára került sor az Óperint utcai közösségi házban.

Az eseményt Gorza Norbert a Vas Megyei CSEÖH irodavezetője nyitotta meg. A programon résztvevő fiatalok számára a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke Bősze György, valamint elnökhelyettese Nagy Lászlóné Marika adott tájékoztatást. A diákok információkat kaptak és tapasztalatot szereztek játékos körülmények között Polgár Gábor közreműködésével arról, hogy milyen támogatást tudnak adni látássérült embertársaiknak. A résztvevők megismerkedhettek különböző eszközökkel is, melyek az érintettek mindennapi életét segítik.

 

A rendezvény vacsorával zárult, ahol a rántott hús rizzsel történő elfogyasztásához Nagyné Marika szavai adtak iránymutatást a bekötött szemű fiataloknak. A desszertként tálalt Gundel-palacsinta a csokoládé szósszal pedig igazi kihívásnak bizonyult.

A diákok hasonló programokon történő részvételének célja minden esetben annak ösztönzése, hogy elfogadóak, tapintatosak és figyelmesek legyenek olyan embertársaik felé, akik az érzékelés valamely területén hiányt szenvednek.