Rólad Szól! - Szombathely

Bevezető: 
Az alapokat nagyon fontos lerakni - a Rólad Szól! programsorozat második állomása volt Szombathely.

A Rólad Szól! programsorozat keretében 2017. október 10-én az Új Nemzedék Központ szombathelyi közösségi terében találkozhattak a fiatalok Illés Boglárka EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárával, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesterével.

A köszöntőt követően a párbeszéd középpontjában az ifjúság életét közvetlenül érintő gyakorlati kérdések és a hozzájuk kapcsolódó kormányzati döntések álltak. Az internethasználat, adatvédelem, digitális immunrendszer erősítés, nyelvtanulás, nyelvvizsga, hazai vagy külföldi munkavállalás illetve az önkéntes közösségi munka témájában a jelenlévők szabadon elmondhatták észrevételeiket, miután telefonos applikáció segítségével válaszoltak az elhangzott, döntéshozók által feltett kérdésekre.

Illés Boglárka EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a kormányzat igyekszik közvetlen kapcsolatot teremteni a fiatalokkal olyan fórumokon, ahol személyesen fogalmazhatják meg kérdéseiket és véleményüket, hogy ezt követőn közösen megtalálják a megoldásokat is.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a találkozón hangsúlyozta, hogy a tanulásban az alapokat nagyon fontos lerakni, hiszen mindez a későbbi munkavállalás során is segítséget fog majd adni.

A találkozó végén a résztvevők kötetlen beszélgetésbe kapcsolódhattak be az Új Nemzedék Központ szombathelyi munkatársaival, valamint Hegedüs Lászlóval, az AlteRába Fesztivál főszervezőjével.

Kóta Melinda