Tarján és közösségi tere

Bevezető: 
Varázslatos település, sok fiatallal

Tatabányától alig 13 km-re van Tarján. Varázslatos kistelepülés sok fiatallal. Tavaly év végén értesülhettek az Európai Szolidaritási Testület nyertes pályázatáról a tarjáni pályázók. Ennek értelmében a nyáron saját közösségi teret alakíthatnak ki a helyi közösségi ház pincéjében.

A fiatalok elsődlegesen megismerni kívánják a megyei jó példákat, majd saját közösségi terüket kívánják kialakítani a helyi igényeknek megfelelően. A közösségfejlesztés lehetőségeivel válhatnak erősebb csapattá, amelyben már szereztek tapasztalatokat az elmúlt időszakban az Erzsébet Ifjúsági Alap és az NMI munkatársaival is.

A pályázatot megvalósító fiatalok vezetője egy helyi egyetemista. A kicsit több, mint 2 millió forint pályázati támogatás program szerinti megvalósításában több ifjúsági szakember és kulturális szakember is támogatja a közösségi élet fejlesztési programját és a közösségi tér megvalósítását.

A fiatalok szándéka szerint a 2021-es év nyarának végén kész lehet a kialakított közösségi tér Tarjánban, amelyet birtokba vehetnek közösségi célokra.

 

Kerekes Máté