Újra együtt - szemétszedés a Riolittufánál

Bevezető: 
A kazári Tizen5let Ifjúsági Egyesület újabb önkéntes eseménye valósult meg

A kazári Tizen5let Ifjúsági Egyesület tevékenységének nagyrésze a helyi rendezvényeken való segédkezésben, illetve saját programok szervezésében merül ki általában, erre azonban a covidos időkben nincs lehetőségünk.

Sokat gondolkodtam rajta az utóbbi időben, hogy mihez lehetne ebben a helyzetben kezdeni. Végre, hosszú idő után újra alkalmunk nyílt tenni valami hasznosat a falunkért, a környezetünkért. Ami most talán a legfontosabb, hogy EGYÜTT.

Minden évben szoktunk szemétszedést szervezni a közkedvelt túracélpont, a Riolittufa felé vezető útvonalon. Úgy gondoltuk itt az ideje ismét kukászsákot és kesztyűt ragadni. Hiszen ez nem csak hasznos, de a vírus veszélyei is minimálisak a természetet járva.

A piros kereszttel jelzett túraútvonalon, illetve a Riolittufa és a közeli bányató környékén több zsák szemetet gyűjtöttünk össze, amelynek elszállításában, illetve az eszközök biztosításában a helyi önkormányzat segített, amit ezúton is nagyon köszönünk.

Ezzel is szeretnénk bíztatni és motiválni mindenkit arra, hogy vigyázzunk a környezetünkre és ne szemeteljünk. Illetve, ha netalántán mégis, légyszi ne egy tüskés bokor közepét válasszátok optimális lerakóhelynek, mert ha valaki lesz olyan jófej, hogy összeszedi utánatok, nem lesz boldog. Köszi a nevében is! J

A szemétszedés egyébként nemcsak hasznos, de jó móka is tud lenni, higgyétek el!  Kiváló alkalom arra, hogy közösségben tevékenykedjetek még ezekben a vészterhes időkben is. Beszéljetek össze a barátokkal, szomszédokkal, és ha már csak az utcátokban összeszeditek a szemetet, már tettetek valamit az lakóhelyetek tisztaságáért! Hajrá!

 

Albertusz Tibor