Élő Zene Tehetségkutató Veszprémben

Bevezető: 
Egy cseppet sem volt bolondos nap április elseje Veszprémben, hiszen új zenei-szakmai rendezvény született. 2017-ben Veszprém megye is csatlakozott az Öröm a zene programhoz, amelynek keretében Magyarországon és Erdélyben 21 zenei tehetségkutatója működik. Azzal, hogy Veszprém megye is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, a zenekarok és élő zenében érdekelt előadók itt Veszprémben mutatkozhattak be szakemberek előtt 2017. április elsején a kiemelt díjakért és a Budapest Music Expo döntőjén való fellépésért. A legjobb hazai zenekar 1+2 millió Ft támogatáshoz juthat. A legnagyobb sikert az első helyen végzett Queen's Land zenekar érte el.

Az Agorában 10 produkció kapott lehetőséget, hogy a döntő napján a szakmai és népes diák zsűri előtt a legjobb zenei tehetségét mutassa.

Az Élő-Zene Tehetségkutató eredménye:

 

  1. helyen végzett: Queen's Land (nyeremények: Budapest Music Expo - Öröm a Zene döntőn részvétel októberben, Bárka Stúdió felvétel, videoklip készítése a Watching Duck Stúdió által, Pannon UniFest fellépés, Almádi Borheteken fellépés)
  2. helyen végzett: Kölyök. (nyeremények: Újfalusi Gábor különdíj, fellépés az Almádi Sörfesztiválon, fotózás a Wathing Duck Stúdióval, Új Nemzedék Közösségi Térben fellépés, Gitármánia Táborba meghívás, Agora fellépés)
  3.  helyen végzett: KalapKabát zenekar (Nyeremények: Fotózás a Watching Duck Stúdióban, Almádi Borheteken fellépés)

 

Különdíjként meghívást kapott a Hoss Williams' Grave az alsóőrsi Zorall Sörolimpiára.

 

Fellépett még a Creative Sound System, GoodZella, Hoddog, Seals of Queen, a Rekamié, The Keplers. Valamennyi produkció színes és érdekes egyéniségével emelte a rendezvény színvonalát.

A helyi Élő-Zene Egyesület vállalta fel a tehetséggondozó feladatot, amelyben támogatta, partnerként segítette az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Tere, valamint az Agora Veszprém Városi Művelődési Központ. Szakmai partnerként a veszprémi tehetségkutatót támogatta a Peron Music Alapítvány (Tatabánya), az NKA-Cseh Tamás Program és az Öröm a zene program.

Piltman Balázs az Élő-Zene Egyesület elnöke elmondta:

Az első Élő-Zene Tehetségkutatóra a nagyszámú jelentkezés azt mutatta, hogy szükség van az új tehetségkutatóra. A döntőn fellépő zenekarok nagyon magas színvonalat húztak meg, amelyet a zsűri minden tagja méltatott. A folytatás természetesen 2018-ban megalapozott. Jövőre újra megrendezzük partnereinkkel immár a második évadot. Magyar dalaikkal az előadók nevezhetnek az újabb fordulóra.

 

A zsűri elnöke, Andrásik Remo a díjátadás alkalmával összefoglalójában kiemelte:

 

Cserteg István a tehetségkutató mentoraként kiemelte:

„Az Élő-Zene Egyesület és a helyi Új Nemzedék munkatársai példás partnerségben, olyan új szakmai rendezvénysorozat első állomását hozták létre, amely nem csupán a Veszprém megyei fiatalokat támogatja, hanem egyben egy nemzeti rendszer nagy családjába integrálja a kiemelkedő tehetségeket. Öröm számomra, hogy ez a partnerség hosszú távú célokat szolgál, amelyre a fiatalok évről évre számíthatnak. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy Hegedűs Barbara képviselő is biztatta megnyitójában a tehetséges zenészeket az alkotásra, és a rendezvény fináléjában Ekler Gergely, az Új Nemzedék ügyvezetője is megtekintette a rendezvényt.”

Mezei Orsi az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Terének vezetője elmondta:

Az Élő-Zene Tehetségkutató lebonyolításában nagyszámú fiatal önkéntes támogatta a sikeres megvalósítást, a diák zsűriben való aktivitást, valamint a kísérő programokban a játékokat és eseményeket. Az önkéntesek között nepáli és francia fiatal is részt vállalt a feladatokban. A zsűri értékelése alatt a színpadod az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Terébe járó fiatal művészek vették birtokba. Volt bűvész show, slam poetry, ének és stand up is.

Rózsavölgyi Patrícia a veszprémi közösségi tér diákújságírója a Hoss Williams' Grave zenekart kérdezte élményeikről az előadásuk után.

Milyen érzés volt kint állni a színpadon?

"Először nagyon izgultunk, nem tudtuk mire számítsunk, de amint bele kezdtünk elillant minden félelmünk és teljesen felpörögtünk!"- mondta Eördögh Andrea Nóra, a zenekar énekese.

A csapat érdekessége, hogy az egyik tag hasonmása Edward Cullenek azaz Robert Pattinsonak az Alkonyat című filmből. Ezt a zsűri szóvá is tette. Fügedi Krisztián csak mosolygott és elmondta, hogy már többen is szóvá tették  neki. Régen, hosszabb hajjal még Justin Biberhez is hasonlították.

Ők egyébként az X. Zorall Sörolimpián való fellépést nyerték, különdíjazottként.

Akit érdekelnek ezek a zenei felhívások, szeretne részese lenni vagy csak érdeklődik a zene iránt katintson rá az Öröm a zene weboldalára.

~"A zene a lélek tápláléka!"

Címkék: