Fiatalok az értékek nyomában Veszprémben is

Bevezető: 
A Közép-dunántúli Szövetség az ifjúságért és a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi terében indította útjára a veszprémi értékőrök képzéssorozatot. A találkozókon a helyi fiatalok honismeretet, fénykép és videotechnikai ismereteket tanulhatnak.

A több napos képzéssorozat az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi terében került megrendezésre, így a közösségi térbe járó fiataloknak is lehetőségük volt csatlakozni. A képzések során csapatépítő játékokat tanulhattak, de volt alkalom fénykép és videó készítési ismeretek megszerzésére is. A találkozók alkalmával a Veszprémi Állatkertbe és a Várbörtönbe is ellátogattak a fiatalok, ahol interjúkat és fotókat készítettek mentorok segítségével.

A veszprémi csoport még alakulóban van, képzésük tovább folytatódik, így hamarosan újabb tréningen vehetnek részt a fiatalok és várhatóan nyár közepén hivatalosan is értékőr diplomát kapnak. A képzéssorozat most egy tanulmányi úttal folytatódott. A Veszprém megyében működő csoportok Halimbáról, Sümegről, Puláról, Veszprémből látogattak el a Heves megyei Tiszanánára, ahol a helyi fiatalok saját erejükből és tudásukból adaptálták a jó gyakorlatot mindössze egy darab jó minőségű kamera használatával. Az ottani folyamatokat a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft Heves megyei irodája mentorálta, nem kis sikerrel. A fiatalok kíváló 17 perces anyagot állítottak össze a helyi értékekből. A kiránduláson lehetőség volt megtekinteni a település épített és természeti értékeit, valamint egy kalandos csónakos kiránduláson is részt vehettek a fiatalok és az őket kísérő szakemberek.

A program Veszprém megyében tovább folytatódik. Hamarosan a Művészetek Völgyében Kapolcson találkozhatunk a fiatal értékőrökkel, ahova az Új Nemzedék Veszprémi csapata is ellátogat majd!

Címkék: