Nepáli önkéntes Veszprémben

Bevezető: 
2017. február 28-án Nepáli délutánt tartottak az Új Nemzedék Veszprémi Közösségi Térben. A Közösségi Tér állandó vendége ugyanis Dilip Hajara a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület hosszú távú önkéntes programján résztvevő fiatal, aki június végéig van országunkban.

Dilip egyébként Birganj-ból érkezett és szociális munkás szakon végzett. A Nepáli délutánon eljöttek társai is Nagyvázsonyból. A közösségi tér így szempillantás alatt egy nemzetközi helyszínné változott, francia, kenyai, német, indiai, nepáli fiatalok lepték el a teret. A mieink is nagy örömmel fogadták a nemzetközi csapatot. Dilip előadást tartott Nepál természeti értékeiről, vallásáról és kulturális életéről. Az ország ugyan a világ egyik legszegényebbikének egyike ünnepségekből és fesztiválokból nincsen hiány, szinte minden hónapban van valamilyen hagyományos rendezvény. Ilyen volt például az a tavaszköszöntő ünnep, amit Dilippel Veszprémben is megtartottak március 21-én.

A Nepáli délután összességében jól sikerült. Több fiatal is kedved kapott a külföldi önkénteskedéshez. Dilip a bemutatkozó végén egy különleges nepáli ételt is elkészített, amit aztán mindenki megkóstolhatott. Dilip minden hétfőn délután 14.00 órától a veszprémi Közösségi Térben várja a fiatalokat egy jó beszélgetésre.