Street art az Európa héten

Bevezető: 
2017. május 4-én a Veszprémi Új Nemzedék csapata is csatlakozott az Európa hét programsorozathoz. A Lélektér Alapítvány kertjében a fiatalok vászonra festhették, hogy mit gondolnak az Erasmus programról.

 

Napsütéses jó időben, több mint 25 fiatal részvételével zajlott a veszprémi program, ahol a fiatalok nemcsak vászonra vethették gondolataikat az európai mobilitási lehetőségekről, hanem beszámolókat, élményeket és fontos tudnivalókat is meghallgathattak az Erasmus + lehetőségeiről. A program egy jó tapasztalatszerzésnek bizonyult. A rendezvényre ellátogató fiatalok EVS önkéntesekkel és mentorokkal is találkozhattak. A program alatt többen is kedvet kaptak, hogy nemzetközi ifjúsági cserén vagy európai önkéntes szolgálat keretében is kipróbálják magukat. A rendezvényen szó esett a hazai önkéntes lehetőségekről is, hiszen a nemzetközi programokra pályázni kell, amihez jó belépő egy-egy rövidebb vagy hosszabbtávú önkéntes tapasztalat itthon. Az Új Nemzedék veszprémi csapata erre is számos lehetőséget kínál a fiataloknak.

A programon a sajtó képviselői is megjelentek, délután 15.00-kor pedig 20 perces élő kapcsolás volt három programhelyszínen. Az elkészült festmény a Lélektér Alapítvány Erasmus-t népszerűsítő kampányain kap majd helyet és lesz lehetőség megtekinteni a megye számos pontján!