Százados lett a Veszprém Retorika Klub

Bevezető: 
A Toastmasters Veszprém Retorika Klub aktuális és leendő profi előadói minden kedd este megtartják eseményüket az Új Nemzedék falai között. Nem volt ez másképp szeptember 24-én sem.

Szeptember 24 nem egy átlagos, humoros kedd este volt, hanem a Veszprém Retorika Klub századik előadásának az alkalma. A tagok és a vendégek is a kerek évszámnak megfelelően a legszebb ruháikat vették fel, és természetesen az ünneplés sem maradt el a végén. 

Az est házigazdája Nagy Ildikó volt. Mint minden alkalommal, most is volt egy megérkező kör, ahol mindenkinek át kellett gondolnia, milyen apró örömről emlékezett meg utoljára a mindennapjai során.

Fontos, hogy ne csak a nagy dolgokra koncentráljunk, hanem a kisebb sikerekért, figyelmességekért is hálásak legyünk.

A beszédek ideje alatt két előadót hallgathattunk meg. Németh-Horváth Csenge befejezte ösvénye első szintjét, egy nagyon érdekes előadással az öt szeretetnyelvről. Ezután Harazin Tibort láthattuk a színpadon, akinek a retorika klub sikerén túl is különleges volt az est, mivel ezen az esten mondta el utolsó, 10. beszédét. 20 év, 10 perc. Csodás, gondolatébresztő és tanulságos volt a beszéde, amihez egy kis ajándékkal is készült a közönség számára. 

Ekkor már nagyon jó hangulat uralkodott az esten, és még visszavolt az egyik kedvenc, a rögtönzéses feladat. Danyi István (Stipi) összegyűjtött képeket a tagságról, melyek régebbi alkalmak során készültek. Mondanom sem kell, nem a legelőnyösebb arcunkat mutatta meg. Aktív volt a tagság, humoros történetek születettek.

Miután az összes kötelező elemen végig értünk, a házigazda színpadra szólította a szerepvállalókat, akik nem csak minket, de az egész estet értékelték. A gondolatok összefogása egyik győri vendégünk feladata volt, mint főértékelő. Mindenkitől remek dolgok hangzottak el, az est sikeres volt. S a végén jöttek az újabb meglepetések. 

A századik rendezvényünk alkalmából a győri Toastmasters csapat ajándékot hozott nekünk. Elnökünk, Ildikó különleges szalagokkal készült azoknak, akik az elmúlt 100 alkalom során a legtöbbször vállaltak el valamilyen szerepet. Végezetül pedig a tagság nevében az óriás, málnás torta is előkerült a pezsgők társaságában. Mesés volt. 

Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy egy ilyen közösség tagjai lehetünk, és hogy nem csak tudást, de támogatást is kapunk egymástól, a szervezettől, illetve az Új Nemzedék dolgozóitól, akik mindig mindenben a segítségünkre vannak, és bármilyen kérés esetén igyekeznek a legjobbat nyújtani.