ÖNKÉNTES „KÖSZ-PONT”

Bevezető: 
Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben meghirdette a KÖSZ! Program elnevezésű pályázatát, melyen a Magyar Vöröskereszt Heves Területi Szervezete Önkéntes „KÖSZ-Pont” című programjával támogatást nyert.

A programot 2017. március 1.-november 30. közötti időszakban valósítjuk meg, melynek keretein belül a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai önkéntesként vesznek részt a Hevesi József Általános Iskola hátrányos helyzetű diákjai számára tartott foglalkozásokon. Célunk, hogy ezeket a gyerekeket olyan szabadidős tevékenységekbe vonjuk be, amelyek szabadidejüknek hasznos és tartalmas eltöltését szolgálják.

Elsősorban fejlesztő tevékenységeket, kézműves foglalkozásokat szervezünk a rászoruló gyerekek számára, ahol olyan anyagokkal is dolgozhatnak, melyeket családjuk anyagi helyzete nem tesz számukra elérhetővé. A foglalkozások szervezésénél figyelembe vesszük a közeledő ünnepeket és annak megfelelően készítünk különböző ajándéktárgyakat. Például az elmúlt hetekben az Anyák napi ünnepségekre készítettünk ajándékokat az édesanyáknak. Az Iskolai Közösségi Szolgálatot töltő önkéntes gimnazisták pedig ezen foglalkozások lebonyolításában vesznek részt.