Veszprémi Egyetemi Napok- VEN Junior

Bevezető: 
2017. április 28-án a Veszprémi Új Nemzedék csapata játékos programmal települt ki a Veszprémi Egyetemi Napokra. A rendezvényen középiskolások vetélkedhettek értékes nyereményekért és ismerkedhettek meg ifjúsági szolgáltatásokkal.

A borús idő ellenére is szép számmal érkeztek az előadásokra, ami az eső miatt a B terv szerint alakult, így a Diákcentrumban kaptunk helyet. Az előadók közt volt Aáry Tamás Lajos az oktatási jogok biztosa, aki egyébként három napig a városban tartózkodott és tartott fórumokat oktatási és gyermekvédelmi szakemberekkel, pedagógusokkal, diákokkal. Előadásában beszélt azokról az elit gimnáziumokról, ahova a legtöbb szülő azért küldi a gyermekét, hogy biztosan felsőoktatási intézményben tudhassa a fiatalt. Sokszor azonban ez komolyabb gondokat is eredményezhet. Az oktatási biztos előadása után bemutatkozott az Új Nemzedék Veszprémi csoportja is. A programra három önkéntes fiatal kísérte el a szakembereket, akiket személyesen is kérdezni lehetett az elvégzett önkéntes programokról és lehetőségekről. Kiss Ricsi, Rózsavölgyi Patrícia és Zsoldos Fanni örömmel beszélt az önkénteskedés alatt szerzett élményeikről.

 A vetélkedőn közel 30 fiatal vett részt, akik a Veszprémi Új Nemzedék állomásánál Dixit kártyák segítségével mondhatták el véleményüket az önkénteskedésről.

Címkék: